Perquè tenim dret a decidir per nosaltres mateixos.

Muntem la plataforma Palau Decideix 2010 sobre la independència de Catalunya.

divendres, 30 d’abril del 2010

Ahir dijous 29 d'abril, al ple municipal de Palau-solità i Plegamans, es va aprovar la moció de suport a la consulta popular sobre el dret a l'autodeterminació, amb els vots a favor de CIU, ERC, ICV i PSC. La consulta es durà a terme el dia 20 de juny.

Aquí teniu el text de la moció presentada:

*********************************************************************************
Els partits polítics Convergència i Unió (CiU), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) a petició de l’associació ciutadana “Palau-solità i Plegamans Decideix” proposen al Ple la següent moció:


MOCIÓ DE SUPORT A LA CONSULTA POPULAR SOBRE EL DRET A L’AUTODETERMINACIÓ A PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS


El 13 de setembre de 2009 es realitzava a la vila d’Arenys de Munt una consulta popular sobre la independència de Catalunya, fet que es produïa per primera vegada a un municipi català.

Des d’aleshores i fins a dia d’avui, aquesta iniciativa s’ha estès i dut a terme a prop de 250 pobles i ciutats més d’arreu del país, permetent als seus ciutadans i ciutadanes d’expressar lliurement la seva opinió sobre el fet que Catalunya esdevingui o no, un estat independent.

Aquesta és una iniciativa ciutadana sense precedents a la història del nostre país i molt més municipis catalans han manifestat ja la seva voluntat de sumar-s’hi, exercint el dret a l’autodeterminació reconegut per les Nacions Unides en el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics (Article 1), subscrit per l’Estat Espanyol el 1977.


Totes les consultes populars sobre el dret a l’autodeterminació que s’han dut a terme fins ara s’han celebrat en un clima festiu i sense cap tipus d’incidència, demostrant així el grau de maduresa de la societat catalana i l’assumpció de que el dret a decidir i el seu exercici no ha de comportar cap tipus de conflictivitat social.


El passat mes de febrer un nombrós grup de ciutadans, ciutadanes i entitats de la nostra vila van constituir la plataforma Palau-solità i Plegamans Decideix amb l’objectiu de dur a terme aquesta consulta popular sobre el dret a l’autodeterminació a Palau-solità i Plegamans i que igual a les celebrades anteriorment en d’altres localitats, s’organitzi amb la major unitat, transparència i rigurositat possibles i sigui un exemple de democràcia i participació que permeti a la ciutadania expressar-se lliurement.


Vist que l’experiència, gestada i impulsada des de la societat civil ha estat reeixida, festiva i participativa en cada un dels pobles i ciutats on s’ha celebrat, expressem i manifestem el nostre suport explícit a la continuïtat d’aquest procés de consultes.


Malgrat que els governs locals no podem convocar consultes populars sobre matèries que sobrepassin l’àmbit de les competències municipals, és evident que no podem restar sense actuar davant de temes que són d’interès general per a la població i organitzats des de la ciutadania via entitats cíviques i/o socials, igualment com hem fet els ajuntaments durant molts anys en moltes matèries que no eren de competència municipal.


Atès tot l’exposat anteriorment, el ple de l’ajuntament de Palau-solità i Plegamans acorda el següent:


Primer. Constatar i felicitar la demostració de civisme i democràcia participativa a totes les poblacions on s’ha dut a terme la iniciativa, convertint una consulta popular en una festa de la democràcia i demostrant que exercir el dret a decidir és possible.


Segon. Donar suport, quan es donin les condicions necessàries i hi hagi suficient consens social i polític dels partits amb representació a l’ajuntament, a les iniciatives populars que sorgeixin des de les entitats cíviques locals per a la celebració de consultes sobre qualsevol assumpte d’interès social o ciutadà, incloses les dirigides a conèixer la opinió que té la ciutadania sobre el dret a l’autodeterminació de Catalunya, i en especial, donar suport i facilitar l’organització de la Consulta impulsada des de la Plataforma Palau-solità i Plegamans Decideix.


Tercer. Fer arribar aquest acord al president del Parlament de Catalunya, als portaveus dels diferents grups amb representació a la Cambra i a l’entitat organitzadora de la consulta popular al nostre poble.


Palau-solità i Plegamans, 21 d’abril de 2010


*********************************************************************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí. Aquells comentaris que es considerin ofensius o maliciosos seran retirats o bé no es publicaran.
Moltes gràcies.