Perquè tenim dret a decidir per nosaltres mateixos.

Muntem la plataforma Palau Decideix 2010 sobre la independència de Catalunya.

dilluns, 31 de maig del 2010

2 de juny: Conferència a Càrrec del Cercle Català de Negocis

El proper dimecres dia 2 de juny tindrà lloc, a la SUM (Sala d'Usos Múltiples) de l'IES Ramon Casas i Carbó (C/ Lluís Companys, 2) de Palau-solità i Plegamans, una conferència a càrrec del Cercle Català de Negocis (Empresaris Per l'Estat Propi), on es tractarà la "Viabilitat econòmica de la Catalunya Estat".

L'acte consistirà en:

20:15 - Recepció
20:30 - Benvinguda
Sr. Joan Ventura, de Palau-solità i Plegamans decideix
20:35 - Presentació
Sr. Antoni Bertran, Responsable de Presentacions del CCN
20:40 - Dèficit Fiscal i Limitacions pel Desenvolupament Català
Sr. Àlex Sànchez, Responsable de Noves Tecnologies del CCN
21:10 - Avantatges d’un Estat Propi i Full de Ruta
Sr. Jaume Vallcorba, Sots-President del CCN
21:40 - L’esperança desfeta i el futur de Catalunya
Sr. Ramon Carner, President del CCN
21:40 - Torn de Paraules
Sr. Antoni Bertran, Responsable de Presentacions del CCN
22:00 - Copa de Cava

Preguem confirmació d’assistència a actes@ccn.cat o telèfon 938.648.635


dimarts, 18 de maig del 2010

Resum de l'acta de la reunió del 13 de maig

1) Estat de les comissions:

Comunicació:


- S’ha publicat una nova notícia al Palau Informatiu d’aquest mes.

- Properament es publicarà un anunci a les pròximes edicions de l’Alzina, del Palau Informatiu i del MGZN.

- La carta per adreçar-nos als comerços/entitats ja està disponible, i aquesta setmana que ve també ho estarà el díptic en diferents idiomes (només resta pendent la traducció a l’ucraïnès).

- Cal preparar un full informatiu (A4 doblegat) que inclogui una agenda amb les activitats programades així com els llocs on es faran les votacions (tan anticipadament com el dia de la consulta/20J). L’objectiu és tenir-lo aquesta setmana.

Activitats:

Els actes llistats a continuació són els que es té intenció d’organitzar directament per la plataforma. A la pròxima s’han d’haver tancat per a poder confirmar-los definitivament. Els que estiguin realment lluny de poder ser tancats, no es duran a terme.

- Acte inicial de presentació: dilluns 17 de maig a les 20h al teatre de la vila. Ponents: Ramon Folch i Camarassa (escriptor), Francesc Ribera “Titot” (cantant de Brams) i Miquel Sellarés (periodista i president de l’Opinió Catalana) a més d’un membre de la plataforma. Quedem a les 19h al teatre.

- Taula rodona: Per falta de ponents i lloc disponible on realitzar aquest acte, es decideix que es suspèn i per tant no es durà a terme.

- Xerrada a càrrec del Cercle Català de Negocis: L’objectiu es realitzar l’acte el proper dimecres 2 de juny a l’institut Ramon Casas i Carbó de 20:30h a 22h. Es necessitarà un projector, una pantalla i l’equip d’audio corresponent. La gent del CCN ens ha demanat passar-los el logo, una assistència d’un mínim de 70 persones (es farà el possible per a que així sigui), i que es comuniqui als diferents comerços i empreses del municipi.

- Concert de piano a quatre mans: Aquest acte es durà a terme el proper 5 de juny a l’escola de música del castell, a les 18h. Es decideix establir una col·laboració de 5€ per a assistir a l’acte.

- Quinto i rifa de regals: Aquest acte es durà a terme el dia 6 de juny a les 18h. La idea és realitzar-lo a la sala polivalent, amb els productes que es puguin recollir de les donacions dels diferents comerços del poble, així com donacions individuals de particulars.

- Concert jove: Dissabte 12 de juny a partir de les 22h a la sala polivalent. De moment hi ha 2 grups confirmats i s’espera poder disposar d’un parell de grups més.

- Revetlla de cloenda de la campanya: dissabte 19 de juny a partir de les 21h. Lloc: a la porxada de la plaça de Ca l’Estruch. De moment s’ha confirmat la presència de l’Uriel Bertran i en Santiago Espot. Falta acabar de lligar un possible ponent més. S’haurà de demanar a l’ajuntament que ens faciliti la logística corresponent.

- Consulta: La consulta es farà a la porxada de la plaça de Ca l’Estruch el dia 20 de juny de les 9h a les 20h.

Actes no organitzats directament per la plataforma però als que podem participar amb el “kit paradeta”, per tal de donar la màxima difusió possible a la consulta del 20 de juny així com a les diferents activitats que es realitzaran fins llavors.

- Mercat setmanal dels dissabtes: a partir del dissabte dia 8 i fins el dissabte dia 19 de juny. De 10h a 14h.

- Sopar de caritas: Divendres 14 de maig al pavelló al vespre/nit.

- Sant Isidre: Diumenge 16 de maig pel matí a l’esplanada del pavelló.

- Mercat medieval: dia i horari a concretar.

- S’ha de comunicar a la comissió d’economia el material necessari per dur a terme els diferents actes (números per a la rifa, cartrons per al quinto, etc) per a que es pugui realitzar el pressupost corresponent.

Voluntariat:


- S’ha actualitzat el llistat de voluntaris. S’ha de penjar al Google Documents i s’ha d’assignar una comissió als diferents voluntaris.

- Després de posar-se en contacte amb la Coordinadora Nacional, encara no estan clars els actes de formació que s’han de dur a terme abans del dia de la consulta. S’ha de continuar insistint.

Campanya:

- Es demanaran cartells de publicitat per fomentar la participació a la coordinadora nacional, ja que s’utilitza una imatge estàndard amb la data del 20J i el preu sembla prou correcte (25€ 100 cartells). Es farà una primera comanda de 100 cartells.

- La junta electoral estarà constituida per els ex-jutges de pau Jaume Oliveres i Rosa Pons. Per completar l’equip, es parlarà amb l’ex-alcalde Joan Payola. L’objectiu és tenir la capacitat d’engegar el procés de vot anticipat el proper 31 de maig.

Economia:

- Existeix ja un full excel al google documents amb l’estat de comptes de la plataforma. Falta actualitzar-lo després del recompte de clauers i imans realitzat per la comissió de logística.

- Ja disposem d’un compte corrent per a la plataforma (2013-0754-10-0200966549).

Coordinació:

- Un grup de 5-6 persones es reunirà el proper dijous 20 de maig amb l’Alfons Lòpez Tena per a fer amb ell una sessió de treball i veure l’evolució de les tasques realitzades fins al moment i les previstes fins el dia de la consulta.

- CiU confirma que farà una aportació a la plataforma de 250€. ICV pagarà un anunci d’una pàgina complerta a l’Alzina i ERC també farà el mateix, però en aquest cas al Palau Informatiu.

- Ara que la comissió de comunicació ha preparat el full informatiu pels comerços, tothom ha d’enviar un mail a la comissió de coordinació (coordinació.palaudecideix@gmail.com) indicant els comerços i entitats amb qui pot tenir un coneixement més estret per a demanar-los col·laboració.


2) Altres:


Cap punt nou va ser tractat a la reunió. La propera assamblea es farà el proper dimecres dia 19 de maig a les 20h al local d’ERC (Pyntor Vayreda 4), per facilitar l’accés evitant les obres del centre de la vila.

divendres, 14 de maig del 2010

JA TENIM COMPTE CORRENT

Aquesta plataforma no rep cap subvenció pública, però necessitem recursos humans i econòmics. Podeu fer les vostres aportacions al compte corrent 2013-0754-10-0200966549 de Caixa Catalunya.

Moltes gràcies per la vostra ajuda!!

diumenge, 9 de maig del 2010

Resum de l'acta de la reunió del dijous 6 de maig

1) Estat de les comissions:

Comunicació:

- Queda presentada la proposta de díptic informatiu en diferents idiomes. Finalment s’acorda escriure el text en català, castellà, ucraïnès i àrab, i s’afegirà un 6è punt per motivar la participació a la consulta de la gent de Palau. L’objectiu és disposar del díptic en versió definitiva durant la setmana que ve. El preu estimat de 3000 exemplars és de 360€.

- Es presenta la carta de presentació per a poder dirigir-nos als diferents comerços i entitats del poble. Només cal afegir el número de compte de la plataforma i alguna petita correcció.

- Ara que l’acte inicial de presentació ja està clar, s’ha de preparar un full/cartell per a fer-ne la necessària publicitat.

Activitats:

Els actes llistats a continuació són els que es té intenció d’organitzar directament per la plataforma. A la pròxima reunió del dia 13 de maig s’han d’haver tancat per a poder confirmar-los definitivament. Els que estiguin realment lluny de poder ser tancats, no es duran a terme.

- Acte inicial de presentació: dilluns 17 de maig a les 20h al teatre de la vila. Ponents: Ramon Folch i Camarassa (escriptor), Francesc Ribera “Titot” (cantant de Brams) i Miquel Sellarés (periodista i president de l’Opinió Catalana) a més d’un membre de la plataforma. La idea és que cada ponent faci una intervenció d’uns 10-15 minuts, i en funció de com vagi l’acte, obrir la possibilitat a obrir un torn de paraula entre el públic. Als ponents se’ls hauria de traslladar l’idea de que la seva intervenció giri al voltant de: Consulta sobre la independència: Per què? Per què hem arribat fins a aquesta situació? Per què hem de participar?

- Taula rodona: Debat sobre el futur de la nació catalana entre diverses personalitats. La idea és dur a terme l’acte a l’Auditori de can Cortès el dia 26 de maig (dimecres) a les 20h.

- Xerrada a càrrec del Cercle Català de Negocis: L’objectiu es realitzar l’acte el proper dimecres 2 de juny a l’institut Ramon Casas i Carbó. Falta acabar de lligar aquest acte amb els membres que participaran del CCN. Es necessitarà un projector, una pantalla i l’equip d’audio corresponent.

- Concert de piano a quatre mans: Aquest acte es durà a terme el proper 5 de juny a l’escola de música del castell, en un horari per a determinar. Ja existeix un petit full informatiu. S’ha de tancar al 100% el permís per a disposar de les instal·lacions amb el regidor de cultura.

- Quinto i rifa de regals: Aquest acte es durà a terme el mateix dia 2 de juny, després del concert de piano. La idea és realitzar-lo a la sala polivalent, amb els productes que es puguin recollir de les donacions dels diferents comerços del poble, així com donacions individuals de particulars.

- Concert jove: Dissabte 12 de juny a partir de les 22h a la sala polivalent. De moment hi ha 2 grups confirmats i s’espera poder disposar d’un parell de grups més.

- Revetlla de cloenda de la campanya: dissabte 19 de juny a partir de les 21h. Lloc: jardins de Can Cortès. S’han de lligar els possibles ponents a intervenir a l’acte.

Actes no organitzats directament per la plataforma però als que podem participar amb el “kit paradeta”, per tal de donar la màxima difusió possible a la consulta del 20 de juny així com a les diferents activitats que es realitzaran fins llavors.

- Mercat setmanal dels dissabtes: a partir del dissabte dia 8 i fins el dissabte dia 19 de maig. De 10h a 14h.

- Sopar de caritas: Divendres 14 de maig al pavelló al vespre/nit.

- Sant Isidre: Diumenge 16 de maig pel matí a l’esplanada del pavelló.

- Mercat medieval: dia i horari a concretar.

Voluntariat:

- S’ha actualitzat el llistat de voluntaris. S’ha de penjar al Google Documents i s’ha d’assignar una comissió als diferents voluntaris.

- Després de posar-se en contacte amb la Coordinadora Nacional, encara no estan clars els actes de formació que s’han de dur a terme abans del dia de la consulta. S’ha de continuar insistint.

Campanya:

- Es demanaran cartells de publicitat per fomentar la participació a la coordinadora nacional, ja que s’utilitza una imatge estàndard amb la data del 20J i el preu sembla prou correcte (25€ 100 cartells). Es farà una primera comanda de 100 cartells.

- S’estan modificant els protocols pertinents per a poder començar a realitzar tan aviat com sigui possible les diferents activitats de campanya per a fomentar la participació. De moment existeixen esborranys del reglament electoral i del manual per als membres de les meses electorals Un dels aspectes mes urgents és el del vot anticipat, i en concret el de la constitució de la junta electoral.

- L’objectiu és tenir la capacitat d’engegar el procés de vot anticipat el proper 1 de juny.

Economia:

- Existeix ja un full excel al google documents amb l’estat de comptes de la plataforma. Falta actualitzar-lo després del recompte de clauers i imans realitzat per la comissió de logística.

- Ja disposem d’un compte corrent per a la plataforma. S’ha de donar a conèixer el número a les diferents comissions.

- Per tal de poder aprofitar els fulls informatius dels que disposem i que no inclouen la data de la consulta, s’ha de comprar un segell amb la data del 20 de Juny per a poder estampar la data en cada un dels fulls.

Coordinació:

- S’han de continuar els contactes amb els partits polítics del poble per a poder rebre suport econòmic d’aquests. De moment s’ha rebut una aportació de la CUP de 100€. A la propera reunió, la resta de partits disposats a col·laborar econòmicament haurien de concretar l’import de l’aportació.

- Un cop la comissió de comunicació tingui preparat el full corresponent, es podrà anar a veure els comerços i la resta d’entitats per a demanar-los col·laboració.

2) Altres: Cap punt nou va ser tractat a la reunió.

dilluns, 3 de maig del 2010

Resum de l'acta de la reunió del dimarts 27 d’abril

1) Valoració dia de sant Jordi: La jornada va transcórrer molt satisfactòriament. La caixa al final del dia va voltar la quantitat de 600-700€, tot i que d’aquí s’han de descomptar el que s’ha de pagar dels llibres, dels imans i dels clauers i de les roses de llaminadura. Una trentena de persones es van apuntar a les llistes de voluntaris.

2) Moció: La moció ha entrat com a un dels punts de l’ordre del dia del ple de l’ajuntament del mes d’abril. Es prepararà un petit escrit per a llegir al torn del públic al final del ple.

3) Estat de les comissions: Per a un millor funcionament de les properes assamblees de la plataforma, es demana a les diferents comissions que siguin més executives. La idea és que les comissions tinguin prou llibertat per a decidir els actes i tasques a realitzar, i que les assamblees serveixin per a poder coordinar les necessitats de cadascuna d’elles respecte a la resta de comissions.

Comunicació:
- Es prepararà un pressupost per veure quin és el millor mètode per a fer arribar el nostre missatge als ciutadans de la vila. Aquest pressupost ha de tenir en compte diferents possibilitats: 1) Edició d’un díptic simple (A4 doblegat) 2) edició d’un díptic doble (2 fulls A4 doblegats) 3) Anunci de com a mínim mitja plana al Palau Informatiu i l’Alzina.
- S’està preparant un escrit per a publicar a la propera edició del Palau Informatiu.
- Per tal de poder aprofitar els fulls informatius dels que disposem i que no inclouen la data de la consulta, es demanarà preu d’un segell amb la data del 20 de Juny per a poder estampar la data en cada un dels fulls.
- Es prepararà un nota de premsa per a informar als mitjans de comunicació comarcals de la feina que estem començant a fer. També es farà una nova crida a través del Facebook per a intentar aconseguir més voluntaris.
- S’ha de preparar un full informatiu que serveixi de carta de presentació, per a poder anar a veure els diferents comerços del poble i a les entitats, i demanar-los la seva col•laboració.

Voluntariat:
- Editar un llistat clar dels voluntaris que s’han ofert fins al moment.
- Ens hem de posar en contacte amb la coordinadora nacional per a veure exactament com s’ha de gestionar aquesta comissió i tenir clar com s’ha de dur a terme la part relacionada amb la formació dels voluntaris.

Activitats:
- Degut a problemes de disponibilitat, l’acte inicial es durà a terme el dilluns 17 de maig a les 20h al teatre/sala polivalent. De moment tenim confirmada la presència a l’acte del Miquel Sellarés i el Francesc Ribera “Titot”. S’està treballant la possibilitat que també participi en Ramon Folch i Camarassa.
- Es proposa realitzar l’acte de cloenda el divendres 18 de juny, i també es realitzaran 2 actes mes entre l’acte inicial i el de cloenda: un acte més polític en el que podria participar el Cercle Català de Negocis, i un concert doble, amb un de música de piano per un costat i un concert jove per un altre. S’han de definir les dates d’aquests actes, així com el seu contingut i la possible logística, per a tal d’organitzar-les correctament amb l’ajuda de la resta de comissions.
- En base a l’agenda cultural del poble, s’han de detectar els actes als que puguem participar amb la col•locació d’una paradeta de venda de material. De moment està decidit tenir una paradeta setmanal al mercat dels dissabtes a partir del dissabte dia 8 i fins la data de la consulta. També s’ha de disposar d’una paradeta a la Festa Xarxera infantil del diumenge dia 9 de maig a la plaça de Ca l’Estruch.

Campanya:
- Es demanaran cartells de publicitat per fomentar la participació a la coordinadora nacional, ja que s’utilitza una imatge estàndard amb la data del 20J i el preu sembla prou correcte (25€ 100 cartells).
- Es modificaran els protocols pertinents per a poder començar a realitzar tan aviat com sigui possible les diferents activitats de campanya per a fomentar la participació. Un dels aspectes mes urgents és el del vot anticipat, i de cara a la propera reunió, s’ha de presentar una proposta de noms per a constituir la junta electoral.

Economia:
- Com s’ha esmentat al punt 1, s’ha de preparar un arxiu excel amb l’estat de comptes de la plataforma.
- Degut a que la celeritat per a oficialitzar l’entitat no està sent tan ràpida com es desitjava, es decideix que de moment s’obrirà un compte “personal” amb el nom de tres persones de la plataforma.

Logística:
- S’ha de tenir preparat i facilment localitzable un “kit parada” amb el necessàri per a poder plantar una paradeta als diferents actes que es facin al poble (mercat dels dissabtes, festa xarxera, etc).
- Els llibres que vanb sobrar de Sant Jordi es mantindran per a intentar vendre fins al dia de la consulta.

Informàtica:
- S’han creat comptes de correu a gmail per a cada una de les comissions, així com un calendari comú i unes carpetes per a compartir documents (Google Calendar i Google Documents).

Coordinació:
- S’han de continuar els contactes amb els partits polítics del poble per a poder rebre suport econòmic d’aquests. Un cop la comissió de comunicació tingui preparat el full corresponent, es podrà anar a veure els comerços i la resta d’entitats per a demanar-los col•laboració.


4) Altres: Cap punt nou va ser tractat a la reunió. La propera assamblea es farà el proper dijous dia 6 de maig a les 20h al sindicat.