Perquè tenim dret a decidir per nosaltres mateixos.

Muntem la plataforma Palau Decideix 2010 sobre la independència de Catalunya.

divendres, 30 d’abril del 2010

Ahir dijous 29 d'abril, al ple municipal de Palau-solità i Plegamans, es va aprovar la moció de suport a la consulta popular sobre el dret a l'autodeterminació, amb els vots a favor de CIU, ERC, ICV i PSC. La consulta es durà a terme el dia 20 de juny.

Aquí teniu el text de la moció presentada:

*********************************************************************************
Els partits polítics Convergència i Unió (CiU), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) a petició de l’associació ciutadana “Palau-solità i Plegamans Decideix” proposen al Ple la següent moció:


MOCIÓ DE SUPORT A LA CONSULTA POPULAR SOBRE EL DRET A L’AUTODETERMINACIÓ A PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS


El 13 de setembre de 2009 es realitzava a la vila d’Arenys de Munt una consulta popular sobre la independència de Catalunya, fet que es produïa per primera vegada a un municipi català.

Des d’aleshores i fins a dia d’avui, aquesta iniciativa s’ha estès i dut a terme a prop de 250 pobles i ciutats més d’arreu del país, permetent als seus ciutadans i ciutadanes d’expressar lliurement la seva opinió sobre el fet que Catalunya esdevingui o no, un estat independent.

Aquesta és una iniciativa ciutadana sense precedents a la història del nostre país i molt més municipis catalans han manifestat ja la seva voluntat de sumar-s’hi, exercint el dret a l’autodeterminació reconegut per les Nacions Unides en el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics (Article 1), subscrit per l’Estat Espanyol el 1977.


Totes les consultes populars sobre el dret a l’autodeterminació que s’han dut a terme fins ara s’han celebrat en un clima festiu i sense cap tipus d’incidència, demostrant així el grau de maduresa de la societat catalana i l’assumpció de que el dret a decidir i el seu exercici no ha de comportar cap tipus de conflictivitat social.


El passat mes de febrer un nombrós grup de ciutadans, ciutadanes i entitats de la nostra vila van constituir la plataforma Palau-solità i Plegamans Decideix amb l’objectiu de dur a terme aquesta consulta popular sobre el dret a l’autodeterminació a Palau-solità i Plegamans i que igual a les celebrades anteriorment en d’altres localitats, s’organitzi amb la major unitat, transparència i rigurositat possibles i sigui un exemple de democràcia i participació que permeti a la ciutadania expressar-se lliurement.


Vist que l’experiència, gestada i impulsada des de la societat civil ha estat reeixida, festiva i participativa en cada un dels pobles i ciutats on s’ha celebrat, expressem i manifestem el nostre suport explícit a la continuïtat d’aquest procés de consultes.


Malgrat que els governs locals no podem convocar consultes populars sobre matèries que sobrepassin l’àmbit de les competències municipals, és evident que no podem restar sense actuar davant de temes que són d’interès general per a la població i organitzats des de la ciutadania via entitats cíviques i/o socials, igualment com hem fet els ajuntaments durant molts anys en moltes matèries que no eren de competència municipal.


Atès tot l’exposat anteriorment, el ple de l’ajuntament de Palau-solità i Plegamans acorda el següent:


Primer. Constatar i felicitar la demostració de civisme i democràcia participativa a totes les poblacions on s’ha dut a terme la iniciativa, convertint una consulta popular en una festa de la democràcia i demostrant que exercir el dret a decidir és possible.


Segon. Donar suport, quan es donin les condicions necessàries i hi hagi suficient consens social i polític dels partits amb representació a l’ajuntament, a les iniciatives populars que sorgeixin des de les entitats cíviques locals per a la celebració de consultes sobre qualsevol assumpte d’interès social o ciutadà, incloses les dirigides a conèixer la opinió que té la ciutadania sobre el dret a l’autodeterminació de Catalunya, i en especial, donar suport i facilitar l’organització de la Consulta impulsada des de la Plataforma Palau-solità i Plegamans Decideix.


Tercer. Fer arribar aquest acord al president del Parlament de Catalunya, als portaveus dels diferents grups amb representació a la Cambra i a l’entitat organitzadora de la consulta popular al nostre poble.


Palau-solità i Plegamans, 21 d’abril de 2010


*********************************************************************************

dilluns, 26 d’abril del 2010

Sant Jordi, primer acte públic




El passat divendres 23 d’abril, diada de Sant Jordi, varem fer el nostre primer acte públic. En el marc de la Fira de la rosa i el llibre varem instal•lar una paradeta per fer difusió del projecte.
Durant tota la jornada, un bon nombre de persones s’hi va acostar per interessar-se i per col•laborar-hi, bé econòmicament, bé fent-se voluntària.
Des d’aquestes ratlles volem agrair totes les mostres de suport rebudes, que de ben segur ens encoratgen, encara més, a seguir treballant perquè ben aviat a la nostra vila hi hagi una consulta sobiranista.


divendres, 16 d’abril del 2010

Acta de la darrera reunió

Acta de la reunió del dijous 15 d'abril, celebrada a les 8 del vespre al Sindicat Agrari.

 

1)      Formalització entitat: els estatuts presentats per a donar-nos d'alta com a entitat tenen unes petites mancances que hem de solucionar per a poder tirar endavant el procés de formalització. Dels 5 fundadors que vam incloure a la documentació, s'ha d'escollir un president, un secretari i un vocal. A més també s'ha de pagar una taxa d'un import d'entre 30 i 40€.

 

2)      Estat de les comissions:

 

Comunicació:

- Es distribueix una proposta de full informatiu per a utilitzar als diferents actes de l'associació.

- Es començaran a enviar missatges a la gent que s'ha adherit a la pàgina de Facebook per tal d'informar de les diferents activitats que farem, i també per a atraure nous voluntaris.

- S'ha de millorar la gestió del mail palaudecideix2010@gmail.com. S'han de contestar els mails que ho així ho requereixin, rebotar a les comissions pertinents els mails corresponents i fer una tria dels missatges rebuts que puguin resultar interessants per a l'associació.

- La comissió informa dels preus per a publicar anuncis a l'Alzina i el Palau Informatiu. ½ pàgina: 110€ a l'Alzina i 84.50€ al Palau Informatiu. 1 pàgina: 160€ a l'Alzina i 135€ al Palau Informatiu. Aquests preus no inclouen l'IVA.

 

Activitats:

- Durant la reunió es va tractar la Diada de Sant Jordi i es va decidir tractar la resta d'activitats a la reunió de la setmana que ve, quan es tindrà que decidir les activitats que es volen tirar endavant i el calendari corresponent.

Sant Jordi: Ja s'ha fet la petició oficial a l'ajuntament per disposar d'una paradeta a la Plaça de l'Estruch. Amb això tindrem dret a una taula, 4 cadires i una carpa. La resta de logística necessària la tractarà la comissió de logística en funció del material que es pugui aportar entre els diferents voluntaris. El material del que disposarem per vendre serà: llibres de caire polític, clauers i imans amb el logo de l'associació i roses fetes amb llaminadures, que s'ha d'acabar de tractar amb les botigues corresponents com ho farem per tenir-les a disposició i el preu de les mateixes. També tindrem un mapa amb el perfil de Catalunya degudament quadriculat i suportat per un taulell per a completar-lo amb monedes de 1€. També es prepararà una taula amb dibuixos i colors per a que els nens pugui col·lorejar diferents dibuixos, idealment relacionats amb Sant Jordi i Catalunya. També tindrem una guardiola a la taula per a que la gent pugui fer aportacions econòmiques a l'associació. Tots els voluntaris hem de comunicar a la comissió de voluntariat la disponibilitat que puguem tenir per a estar a la parada, entre les 10h i les 20h-21h, tot i que s'ha de tenir en compte que una mica abans s'ha de muntar la parada (a partir de les 9h) i després s'haurà de desmuntar. En paral·lel s'estudiarà la possibilitat de disposar de begudes proporcionades per la Xecna.

 

Campanya:

- Desde la comisió de Campanya s'està treballant en un petit díptic per a poder incitar a la població a participar a la consulta, en especial a la població immigrada. Es treballarà conjuntament amb la comissió de comunicació, i s'intentarà editar en diferents idiomes (català, castellà i es mirarà també d'editar en ucraïnès, romanès i potser àrab). També es decideix que la consolidació i seguiment del calendari es treballarà des de la comissió de campanya.

 

 

Economia:

- Es designa el responsable de la comissió d'economia, i es fa una primera aportació econòmica dels presents a la reunió per a poder tenir diners disponibles per a realitzar les primeres activitats.

 

Logística:

- Es presenta la proposta d'actuació de la comissió. Es decideix que es seguirà aquest procediment en tots aquells casos que es requereixi la participació d'aquesta comissió.

- S'informa que la secció d'ERC de Palau posa a disposició de l'associació una part del seu local per a les diferents necessitats logístiques que es puguin tenir (emmagatzematge de certs materials, escriptura de documents, etc).

- Es fa la crida a la necessitat de disposar d'un local amb accés per a vehicles per a poder-hi emmagatzemar objectes de gran volum/pes.

- Tots dels membres de l'associació enviaran un mail al responsable de la comissió (logistica.palaudecideix@gmail.com) amb el material que pugui posar a disposició de l'associació per a les diferents activitats, amb la fi de poder preparar un fitxer de material disponible. El material pot ser de tot tipus: banderes, taules, cadires, carpes etc, i s'hauria d'indicar si la disponibilitat pot ser total durant els pròxims 2 mesos, o a demanda en moments concrets.

 

Informàtica:

- Es crearà un compte de gmail per a cada comissió, per a tal de poder compartir arxius i el calendari d'una manera més eficaç amb la utilització de les eines Google Calendar i Google Documents (també s'ha de verificar la possibilitat d'utilització d'aquestes eines des de comptes que no siguin de Google, com per exemple Hotmail).

 

Coordinació:

- S'està a l'espera de poder realitzar una reunió amb el govern. S'ha entregat la sol·licitud corresponent sol·licitant-la. També es duran a terme noves reunions amb els partits polítics del poble amb la finalitat d'obtenir recursos econòmics.

 

3)      Moció: S'acorda utilitzar la moció presentada a Santa Perpètua de Mogoda amb els canvis pertinents a fi i efecte de presentar-la al ple d'aquest mes d'abril. Divendres dia 16 es distribuirà entre els diferents membres de l'associació i als diferents grups municipals del consistori per a que pugui ser inclosa a la comissió informativa de la setmana vinent.

 

4)      Acte de presentació: Degut a que el dijous 29 d'abril hi ha ple de l'ajuntament, es decideix intentar fer l'acte de presentació el dijous 6 de maig o el dijous 13 de maig. Tot dependrà de la disponibilitat de l'Auditori de can Cortès i dels ponents que es puguin aconseguir per a l'acte.

 

5)      Calendari: Aquesta activitat a partir d'ara formarà part de la comissió de campanya.

 

6)      Altres: Cap punt nou va ser tractat a la reunió.

dimecres, 14 d’abril del 2010

Acta de la reunió del dia 8 d'Abril

Ordre del dia:

1) Formalització entitat: punt en el que es troben les gestions burocràtiques.

2) Comissions en marxa (comunicació, voluntariat, economia): tasques realitzades i previstes per les comissions de comunicació i voluntariat. Designació d'un responsable/coordinador de la comissió econòmica. Aportacions individuals.

3) Noves comissions a crear: campanya/activitats, logística, representació, informàtica, seguretat.

4) Preparació moció a presentar al Ple de finals de mes.

5) Acte de presentació.

6) Calendari

7) Altres


Aquest cop la trobada es fa al local de la Cooperativa Agrària que ens han cedit per tal de fer les reunions.

1) En Joan Payola informa que els tràmits burocràtics estan en marxa per a la oficialització de l'entitat al registre de la Generalitat de Catalunya. La documentació sembla estar correcte, i no hauria d'existir cap problema al respecte.

2) La comissió de comunicació explica què han respost els partits després de les reunions mantingudes. El PP diu que no posarà traves al procés de consultes, tot i que votarà en contra de la moció. El mateix diu el PSC, quant a la votació de la moció sembla ser que s'abstindran. ICV preveu el vot favorable igual que CiU i ERC. Els partits demanen conèixer de primera ma la moció abans de passar per la comissió. Es reparteixen fulls per donar als afiliats dels partits per tal que s'inscriguin de voluntaris.
Es parla també de la nota publicada al Palau Informatiu en que es fa conèixer la creació de la plataforma. S'espera també una noticia a l'Alzina .
La comissió de voluntariat serà coordinada per l'Elisabeth Llamas conjuntament amb l'Albert Nualart, ja que l'Elisabet no estarà disponible durant el mes de juny.
Es designa en Pep Vivancos com a responsable de la comissió d'economia. Rebrà el suport necessàri d'en Joan Carol. A la propera reunió del dia 15, es realitzarà una aportació individual de cada membre de la plataforma d'un mínim de 10€ per a poder tenir un mínim de diners per engegar les diferents tasques a realitzar.

3) A més de les 3 comissions que s'han començat a moure (veure el punt 2), es decideix establir les següents comissions amb els respectius responsables:

Logística: David Serra
Activitats: Nadia Tarifa, Ariadna Cervià i Joan Ventura (nota: no tinc clar qui és el responsable, a decidir dijous)
Informàtica: Xavier Sistach
Campanya: Roger Puig i Ramon Fàbregas
Portaveu i representació amb partits i entitats: Jordi Méndez

De cara a la propera reunió, seria convenient tenir un petit llistat de tasques a realitzar per cada comissió per a poder començar a treballar el calendari.

Per la festa de Sant Jordi es preveu tenir una taula com fan les entitats i els comerciants, amb llibres sobre la causa independentista en dipòsit , material de propaganda i roses per vendre. De la comissió del voluntariat es proposa parlar amb les botigues de flors per vendre les seves roses amb un petit marge per la causa. Es proposa també fer un mapa de Catalunya que s'ha d'omplir amb 1405 monedes d'un €. Del Voluntariat sorgeix la idea de fer una panera i un concert per a gent jove.

4) En Jordi Méndez informa que ha rebut la moció utilitzada pels companys de Santa Perpètua de Mogoda i que la facilitarà a tothom. De cara a la propera reunió s'ha d'acordar el text definitiu per a poder entregar amb temps suficients als diferents grups municipals amb la finalitat que es presenti a votació al ple del mes d'abril.

5) L'acte de presentació del dia 22 d'abril queda ajornat. En funció de la disponibilitat de dates de l'auditori de Can Cortés o del teatre, es decidirà la data a la pròxima reunió.

6) El primer esborrany de calendari es prepararà a la propera reunió en funció de les diferents tasques proposades per les comissions.

dimarts, 13 d’abril del 2010

El Facebook rutlla !!

En la setmana que la pàgina de Facebook "Palau-solità i Plegamans Decideix" duu en funcionament, ja hem assolit un total de 127 adhesions i 300 visites.
Feu-ho correr i que no s'aturi...

dimecres, 7 d’abril del 2010

Ordre del dia

Aquesta serà l'ordre del dia de la següent reunió:

1) Formalització de l'entitat: punt en el que es troben les gestions burocràtiques.
2) Comissions en marxa (comunicació, voluntariat, economia): tasques realitzades i previstes per les comissions de comunicació i voluntariat. Designació d'un responsable/coordinador de la comissió econòmica. Aportacions individuals.
3) Noves comissions a crear: campanya/activitats, logística, representació, informàtica, seguretat.
4) Preparació moció a presentar al Ple de finals de mes.
5) Acte de presentació.
6) Calendari.
7) Altres.

dimarts, 6 d’abril del 2010

Propera reunió

Recordem a qui hi estigui interessat que la propera reunió serà el Dijous 8 a les 20:00 a l'edifici del Sindicat (entrant per la porta del davant de "La Clau").
Tant bon punt tingui l'ordre del dia ja la penjaré.
Us hi esperem a tots !!!

dijous, 1 d’abril del 2010

Ja estem presents al Facebook

Per tenir una nova via de comunicació amb tots els ciutadans de Palau-solità i Plegamans i del món sencer, hem obert una pàgina al Facebook perquè tothom que ho desitgi pugui donar-nos suport.
Per fer-vos-hi seguidors:

I "endavant les atxes".